Gotuj z delikartą i oszczędzaj!

Filet z kurczaka z żurawiną

25 min.
4 os.
480 kcal/os.
7.50 zł/os.

Przyrządzisz dzięki produktom

Filet z piersi kurczaka podwójny

Mix sałat

120-140 g, 21,36-24,92 zł/kg, cesarska, skandynawska, śródzemnomorska

Pomidorki cherry

250 g, 11,96 zł/kg

Sos sałatkowy Knorr

9 g, 110,00 zł/kg, różne rodzaje, Unilever

Przyprawa Galeo

6-25 g, 35,60 - 148,33 zł/kg, różne rodzaje, McCormick

Żurawina szuszona Kresto

200 g, 29,95 zł/kg, Vog

Kasza gryczana Janex

4 x 100 g, 5,48 zł/kg, Janex

Składniki

  • filet z piersi kurczaka - 1 kg
  • żurawina suszona - 4 łyżki
  • przyprawa do kurczaka - 1 łyżka
  • pomidorki koktajlowe - 1/2 opak.
  • mix sałat - 1 opak.
  • ulubiony sos do sałatek - 1 opak.
  • kasza gryczana - 300 g
  • starta mozzarella – 4 łyżki
  • masło - 1 łyżka
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • siemię lniane - 1 łyżka
  • papryka żółta - 1 szt.
  • sól, pieprz
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Posyp solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.

2. Wyłóż przyprawionego kurczaka na tackę do grillowania. Przykryj go warstwą żurawiny i posyp startym serem. Całość grilluj na wolnym ogniu.

3. Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodaj do niej posiekaną natkę pietruszki i masło.

4. Umytą paprykę pokrój w kostkę, a pomidorki koktajlowe podziel na połówki. Wymieszaj z sałatą, dodaj łyżkę siemienia lnianego i ulubiony sos do sałatek. Ułóż mięso na kaszy gryczanej, obok umieść sałatkę. Smacznego!

Podobne przepisy