Tortilla z kurczakiem

25 min.
4 os.
430 kcal/ os.
ok. 4.20 zł/ os.

Składniki

  • podwójny filet z kurczaka - 1 szt. placki tortilla - 4 szt.
  • ogórek konserwowy - 3 szt. majonez - 4 łyżki
  • oliwki zielone - 100 g
  • sałata lodowa - 10 listków
  • ogórek długi - 1 szt.
  • pomidor - 2 szt.
  • cebula - 1 szt.
  • jogurt naturalny gęsty - 4 łyżki przyprawa do kurczaka - 1/2 łyżeczki olej - 4 łyżki
  • ząbek czosnku - 2 szt.
  • sól - 1/2 łyżki
  • pieprz - 1/2 łyżki
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Filet z kurczaka umyj i osusz. Pokrój na paski o grubości ok. 1,5 cm. Posyp solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odstaw na pół godziny do lodówki.

2. Sałatę umyj, korniszony zetrzyj na grubej tarce. Pomidory i ogórka pokrój w kostkę, cebulę w piórka.

3. Paski kurczaka obsmaż na rozgrzanym na patelni oleju do uzyskania złotego koloru. Placki tortilli posmaruj przegotowaną wodą, sparz na suchej patelni. Poczekaj, aż wystygną.

4. Wymieszaj jogurt, majonez, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz ogórki starte na tarce. Każdy placek posmaruj powstałym sosem. Nałóż po 2 listki sałaty, kilka pasków kurczaka, pokrojone pomidory, ogórki, cebulę, oliwki i dodatkowo polej sosem. Zawiń w ruloniki, podwijając brzeg z jednej strony, aby nadzienie nie wypadało podczas jedzenia. Tortille podawaj ułożone na talerzu. Smacznego!

Przyrządzisz dzięki produktom

Sałata lodowa

1 szt.

Schab Pieczony

luz, Duda

Oliwki Beach Flower

140g, różne rodzaje, Vog

Majonez Winiary

400ml, delikatny, dekoracyjny, Nestle

Ogórki konserwowe

640g, różne rodzaje, Provitus

Napój Pepsi, Mountain Dew, Mirinda, 7 Up

1l, różne rodzaje, Frito-Lay

Filet z kurczaka podwójny

1kg

Podobne przepisy