Gotuj z delikartą i oszczędzaj!

Kiełbasa śląska z grilla

45 min.
4 os.
500 kcal/os.
ok. 6.80 zł/os.

Przyrządzisz dzięki produktom

Chleb tostowy

500 g, 5,58 zł/kg, pszenny, Dan Cake

Sałata lodowa

Groszek konserwowy

400 g, 4,22 zł/kg, Dawtona

Jogurt naturalny

370 g, 5,65 zł/kg, Danone

Kukurydza konserwowa

400 g, 4,97 zł/kg, Dawtona

Woda smakowa Żywiec Zdrój

1,5 l, 1,66 zł/l, różne rodzaje, Żywiec Zdrój

Kiełbas śląska

10,90 zł/kg, Morliny

Składniki

  • kiełbasa śląska - 1 kg
  • kukurydza - 1 puszka
  • groszek zielony - 1 puszka
  • sałata lodowa - 1 szt.
  • jogurt naturalny - 1 opak.
  • pieczywo tostowe - 3 szt.
  • musztarda - 1 słoik
  • chrzan - 1 słoik
  • czerwona fasola - 1 puszka
  • ziemniaki młode - 1 kg
  • oregano - 1 łyżeczka
  • czosnek - 4 ząbki
  • sól, pieprz
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Ponacinaj kiełbasę w kratkę i ułóż na ruszcie.

2. Ziemniaki umyj dokładnie, przypraw solą i pieprzem, przekrój na połówki i wyłóż na grilla.

3. Jogurt wymieszaj z oregano, dodaj sól i pieprz. Połącz go z porwaną na drobne kawałki sałatą, dokładnie mieszając. Pieczywo tostowe przekrój na pół i zgrilluj. Następnie natrzyj je ząbkami czosnku.

4. Fasolę, kukurydzę, groszek wysyp na sitko i opłucz wodą. Dodaj do sałaty i wymieszaj. Na talerz wyłóż kiełbasę, ziemniaki i sałatę. Do smaku dodaj musztardę, chrzan oraz grzanki. Smacznego!

Podobne przepisy