Makaron z kiełbasą i serem

60 min.
4 os.
580 kcal/os.
ok. 7.50 zł/os.

Składniki

  • kiełbasa śląska - 1/2 kg
  • makaron (ulubiony) - 1 opak.
  • cebula - 3 szt.
  • śmietana 12% - 1 szklanka
  • mrożone warzywa mieszanka - 1 opak.
  • pomidory krojone - 1 opak.
  • ser kanapkowo-sałatkowy typu feta - 200 g
  • liść laurowy - 4 szt.
  • pieczarki (polecamy Portobello) - 200 g
  • masło - 1/2 kostki
  • sól, pieprz
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Kiełbasę pokrój w plasterki, podsmaż na patelni i dodaj posiekaną cebulę.

2. Do kiełbasy dodaj masło, liść laurowy, ziele angielskie, krojone pomidory oraz śmietanę. Przypraw solą i pieprzem do smaku.

3. Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami producenta na opakowaniu. Pieczarki (polecamy Portobello) przekrój wzdłuż i zgrilluj na patelni.

4. Ugotuj mieszankę warzyw i połącz ją z resztą składników. Wyłóż gotowe danie na talerz i posyp serem kanapkowo-sałatkowym typu feta. Smacznego!

Podobne przepisy