Gotuj z delikartą i oszczędzaj!

Chińska karkówka

25 min.
4 os.
440 kcal/os.
6.20 zł/os.

Przyrządzisz dzięki produktom

Karkówka wieprzowa bez kości

Por

Czosnek młody

Przypraw Knorr

75 g, 29,20 zł/kg, do mięs, Unilever

Sos sojowy Tao-Tao

150 ml, 33,27 zł/l, ciemny, jasny, Tan Viet

Ryż biały długoziarnisty

4 x 100 g, 4,48 zł/kg, Janex

Mąka ziemniaczana

500 g, 3,98 zł/kg, Janex

Składniki

  • karkówka - 500 g
  • przyprawa do wieprzowiny - 1 łyżka
  • czosnek - 2 szt.
  • por - 1 szt.
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • ryż długoziarnisty - 300 g
  • sos sojowy - 1 łyżeczka
  • miód - 1 łyżka
  • kapusta pekińska - 1/2 szt.
  • papryka zielona - 1 szt.
  • papryka ostra - 1 łyżka
  • imbir mielony - 2 łyżeczki
  • ocet winny - 1 łyżeczka
  • olej - 4 łyżki
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Karkówkę pokrój w paski. Zamarynuj w mieszance przyprawy do wieprzowiny, łyżeczki imbiru, ostrej papryki oraz łyżeczki sosu sojowego.

2. Kapustę pekińską, pora i paprykę pokrój w paski, dodaj posiekany czosnek. Wszystkie składniki wymieszaj z mąką.

3. Na rozgrzanej patelni usmaż mięso. Gdy uzyska złoty kolor, dodaj warzywa i smaż przez kolejne 10 minut. Na koniec dodaj ocet winny.

4. Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu dodaj miód oraz imbir. Smacznego!

Podobne przepisy