1. Umyj ćwiartki z kurczaka, w kilku miejscach natnij skórę kurczaka na głębokość ok. 2 cm (długość odpowiadającą plastrowi sera). W powstałe nacięcie włóż palce i rozchyl mięso, a w powstały otwór włóż plasterek mozzarelli. Natrzyj solą i pieprzem. Smaż na patelni na wolnym ogniu pod przykryciem razem z posiekaną bazylią.
2. Ziemniaki obierz, pokrój w plasterki i usmaż na patelni z przyprawami - majerankiem, solą i pieprzem. Dodaj koper włoski, pokrojone w kostkę pomidory oraz pokrojoną w paski paprykę.
3. Rozmrożony szpinak przesmaż na patelni z posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem.
4. Szczypiorek posiekaj, wymieszaj z masłem i dodaj do kurczaka pod koniec smażenia mięsa. Udka nabiorą świeżego maślano-szczypiorkowego smaku. Ćwiartki z kurczaka ułóż na talerzu razem z ziemniakami i warzywami. Posyp szczypiorkiem. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.