Gotuj z delikartą i oszczędzaj!

Ćwiartki z kurczaka po myśliwsku z makaronem i sałatką

65 min.
4 os.
510 kcal/ os.
ok. 6.10 zł/os.

Przyrządzisz dzięki produktom

Ćwiartka z kurczaka

1 kg

Kapusta pekińska

1 kg

Boczek wędzony surowy, Boczek extra

Karol

Pomidory Słoneczny Ogród

400 g, całe

Fasola Słoneczny Ogród

400 g, czerwona

Makaron Sotelli

400 g, różne rodzaje, bezglutenowy, Polmak

Napój Nestea

1,5 l, różne rodzaje, Coca-Cola

Składniki

  • ćwiartka z kurczaka - 4 szt.
  • boczek wędzony - 200 g
  • mała kapusta pekińska - 1 szt.
  • krojone pomidory – 1 opak.
  • makaron fusilli - 1 opak.
  • czerwona fasola - 1 opak.
  • cebula - 2 szt.
  • ząbek czosnku - 4 szt.
  • olej - 4 łyżki
  • bulion z kostki - 1/2 szklanki
  • liść laurowy - 4 szt.
  • ziele angielskie - 6 ziaren
  • rozmaryn - 1/2 łyżeczki
  • rzodkiewka - 1 pęczek
  • ogórek gruntowy - 3 szt.
  • jogurt naturalny - 100 ml
  • fix do sałatek - 1 szt.
  • posiekany koperek - 1 łyżka
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1/2 łyżeczki
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj i osusz. Przypraw solą, pieprzem i rozmarynem. Podsmaż na złoty kolor. Ułóż w garnku.

2. Cebulę i boczek pokrój w kostkę, czosnek drobno posiekaj. Składniki podsmaż lekko na rozgrzanym oleju, przełóż do kurczaka i zalej bulionem. Duś pod przykryciem ok. 20 minut.

3. Do garnka dodaj pomidory z puszki i pozostałe przyprawy. Duś ponownie przez 20 minut. Pod koniec gotowania dodaj fasolę.

4. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Pokrój kapustę, rzodkiewki i ogórki. Zalej jogurtem wymieszanym z fixem do sałatek. Posyp świeżym koperkiem. Kurczaka ułóż obok makaronu. Całość polej pomidorowym sosem powstałym podczas gotowania. W naczyniu obok podaj sałatkę. Smacznego!

Podobne przepisy