1. Mięso umyj i osusz. Pokrój na plastry o grubości ok. 1 cm. Lekko rozbij tłuczkiem. Oprósz solą, pieprzem, natrzyj 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. Odstaw do lodówki na ok. godzinę.
2. Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju i obsmaż na nim mięso obtoczone w mące. Zalej wodą i duś ok. 20 minut.
3. Pieczarki oczyść i szybko opłucz, aby nie nasiąkły wodą. Pokrój w plasterki. 2 cebule pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, podsmaż na nim cebulę, a następnie dodaj pieczarki. Dopraw do smaku solą i pieprzem i duś ok. 10 minut. Na koniec dodaj śmietankę i razem duś ok. 10 minut.
4. Na patelni rozgrzej masło, podsmaż na nim posiekane 2 ząbki czosnku. Dodaj cieciorkę z puszki odsączoną z zalewy. Podsmaż wszystko razem. Na koniec dodaj łyżkę posiekanego koperku. Ogórki kiszone, cebulę i odsączone z zalewy buraczki pokrój w plasterki. Dopraw cukrem i szczyptą pieprzu. Zalej 2 łyżkami oleju. Posyp posiekanym koperkiem. Szynkę podawaj polaną sosem, obok cieciorki i sałatki. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.