Ćwiartka z kurczaka z makaronem i sosem curry

55 min.
4 os.
480 kcal/ os.
ok. 3.50 zł/os.

Składniki

  • ćwiartka z kurczaka - 4 szt.
  • pomidory - 3 szt.
  • mąka - 1/2 łyżki
  • kostka bulionowa - 1 szt.
  • curry - 2 łyżki
  • makaron - 1 opak.
  • sos sałatkowy - 1 opak.
  • olej - 4 łyżki
  • cebula - 2 szt.
  • woda - 2 szklanki
  • mix sałat - 1 opak.
  • sól - 1/2 łyżki
  • pieprz - 1/2 łyżki
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj i osusz. Oprósz solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę.

2. W rondlu o grubym dnie na rozgrzanym oleju przesmaż drobno posiekaną cebulę. Następnie włóż mięso obtoczone w mące i delikatnie je podsmaż do zarumienienia.

3. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj do kurczaka. Następnie zalej mięso wodą, dodaj curry i kostkę bulionową. Duś ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie.

4. Ugotuj makaron. Mix sałat polej sosem przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Smacznego!

Przyrządzisz dzięki produktom

Pomidory

1 kg

Rosół Knorr

120 g, 24,08 zł/kg, z kury, wołowy, Unilever

Sos sałatkowy Kamis

8g, 98,75 zł/kg, różne rodzaje, McCormick

Przyprawa

20-30 g, 33,00-49,50 zł/kg, wybrane rodzaje, Prymat

Makaron Lubella

400 g, 7,23 zł/kg, różne rodzaje, Lubella

Mąka Basia

1 kg, różne rodzaje, GoodMills

Napój Nestea

1,5 l, 2,66 zł/l, różne rodzaje, Coca-Cola

Ćwiartka z kurczaka

1 kg

Podobne przepisy