1. Mięso opłucz, osusz, a następnie usuń z niego kości. W przygotowanych w ten sposób ćwiartkach utwórz kieszonki na farsz. Dopraw solą, pieprzem i natrzyj olejem.
2. W kieszonki włóż blanszowane (wrzucone na 15 sekund do wrzątku) liście jarmużu, starty lub pokruszony ser oraz suszoną żurawinę i pomidora. Zepnij wykałaczkami.
3. Ćwiartki wypełnione farszem ułóż w żaroodpornym naczyniu. Na każdej umieść plastry szynki tak, aby na siebie zachodziły i zawiń je pod spód kieszonki. Podlej 1/4 szklanki wody. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piecz około 40 minut, co jakiś czas polewając kieszonki sosem z naczynia.
4. Ugotuj młode ziemniaki. Rzodkiewkę i obrane ogórki pokrój w cienkie plasterki. Dodaj sól i pieprz do smaku. Wymieszaj ze śmietaną i szczypiorkiem. Ułóż na talerzach kieszonki, wcześniej wyjmując z nich wykałaczki. Podawaj z ziemniakami posypanymi koperkiem i mizerią z rzodkiewką. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.