Gotuj z delikartą i oszczędzaj!

Karkówka w pikantnej marynacie

55 min.
4 os.
510 kcal/os.
ok. 6.50 zł/os.

Przyrządzisz dzięki produktom

Papryka żółta

Rozmaryn Kamis

15 g, 106,00 zł/kg, McCormick Polska

Koncentrat pomidorowy

30%, 180 g, 8,83 zł/kg. Jamar

Ketchup Hellmann's

450 g, 9,53 zł/kg, łagodny, pikantny

Piwo Warka Radler

0,5 l, 4,58 zł/l, butelka zwrotna, różne rodzaje, Grupa Żywiec

Karkówka wieprzowa bez kości

1 kg

Napój Pepsi, Mirinda, Mountain Dew, 7Up

1l, frito-Lay

Składniki

  • karkówka wieprzowa - 1 kg
  • koncentrat pomidorowy - 2/3 szklanki
  • Pepsi - 1/2 szklanki
  • ketchup - 1/2 szklanki
  • suszony rozmaryn - 2 łyżeczki
  • żółta papryka - 1 szt.
  • bakłażan - 1 szt.
  • pikantne papryczki - 2 szt.
  • pomidor - 2 szt.
  • cukinia - 1 szt.
  • ocet winny - 1 łyżeczka
  • cukier brązowy - 2 łyżki
  • sól morska - 1 łyżeczka
  • pieprz mielony - 1 łyżeczka
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Karkówkę umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój w plastry o grubości 3 cm.

2. Ketchup, pieprz, rozmaryn, Pepsi, ocet winny, sól, brązowy cukier, posiekane papryczki oraz koncentrat pomidorowy mieszaj w naczyniu do połączenia się wszystkich składników. Tak przygotowaną marynatą natrzyj karkówkę i wyłóż ją na grilla.

3. Cukinię, bakłażana pokrój w plastry o grubości 1 cm, żółtą paprykę w słupki, a pomidory w cząstki. Przypraw solą i pieprzem.

4. Warzywa wyłóż na tackę do grillowania i ułóż na grillu. Karkówkę połóż na wcześniej wyjęte warzywa. Smacznego!

Podobne przepisy