Gotuj z delikartą i oszczędzaj!

Roladki z szynki

85 minut
4 osoby
750 kcal/os.
7,60 zł/os.

Przyrządzisz dzięki produktom

Szynka wieprzowa bez kości

Mąka Ziemniaczana

Janex, 500 g

Papryka konserwowa

Dawtona, 680 g

Musztarda Kamis

różne rodzaje, 180-185 g

Jajka ściółkowe

Polskie Fermy, wielkość L, 10 szt.

Kapusta czerwona

Ogórki kiszone wiejskie

Bies, 650 g

Składniki

  • 80 dag szynki wieprzowej
  • 500 g kiszonych ogórków
  • 300 g boczku surowego
  • 2 białe cebule
  • 2 łyżki musztardy
  • sól, pieprz
  • 500 g czerwonej kapusty
  • 1 łyżka miodu
  • 100 g rodzynek
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 kg ziemniaków
  • 250 g mąki ziemniaczanej
  • 3 jaja
  • 200 g masła
  • 250 g papryki konserwowej
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Szynkę pokroić w plastry i cienko rozklepać. Do przygotowania w 85 minut Koszt porcji wynosi ok. 7,60 zł Danie na 4 osoby KCAL Porcja zawiera 750 kcal

2. Ogórki, paprykę konserwową, boczek, cebulę pokroić w drobne paski. Wymieszać z musztardą, doprawić solą i pieprzem. Gotowy farsz nałożyć na przygotowane mięso i zawinąć w roladki. Dusić w garnku 40 minut.

3. Kapustę posiekać drobno i dusić w garnku z masłem, cynamonem, rodzynkami oraz miodem, aż będzie miękka.

4. Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę, ostudzić, dodać mąkę, jajka. Uformować małe kluski i gotować je w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia. Obok roladek z szynki położyć kapustę oraz kluski polane sosem powstałym z roladek.

Podobne przepisy