1. Mięso oczyść, umyj i osusz. Pokrój w podłużne kawałki.
2. Jajka roztrzep przy pomocy trzepaczki, dodaj piwo, mąkę i przyprawy. Dokładnie wymieszaj, żeby nie było grudek. Ciasto powinno być gęściejsze od ciasta naleśnikowego. Odstaw na chwilę.
3. Pomidorki umyj i przekrój na pół, ogórka obierz i pokrój w cienkie plasterki. Melona przekrój na pół, usuń gniazda nasienne. Małą łyżeczką wydrąż kulki. Pozostałą po wycinaniu resztę miąższu zmiksuj razem z posiekaną miętą, sokiem z cytryny, sokiem malinowym. Składniki sałatki delikatnie wymieszaj i zalej miętowym sosem.
4. W wysokim rondlu rozgrzej olej. Kawałki kurczaka wrzuć do ciasta i dokładnie obtocz. Następnie wrzuć je na gorący tłuszcz i smaż na złoty kolor. Po usmażeniu odłóż na papierowy ręcznik kuchenny, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Kawałki kurczaka podawaj od razu po przygotowaniu, ułożone na talerzu obok pieczywa i sałatki. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.