1. Rybę umyj i osusz. Dokładnie natrzyj z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do ryby. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na godzinę do lodówki.
2. Cebulę obierz, pokrój w piórka i zeszklij na 2 łyżkach masła. Pieczarki oczyść i umyj. Pokrój w plasterki i dodaj do przesmażonej cebuli. Podsmażaj kilka minut, następnie dodaj słodką śmietankę i gotuj wszystko przez chwilę na małym ogniu. Na koniec dodaj połowę natki pietruszki.
3. Bataty umyj i pokrój w słupki. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C ok. 30 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Obraną i umytą marchew zetrzyj na tarce. Pomidora pokrój w dużą kostkę. Wymieszaj z jarmużem i pietruszką. Z musztardy, miodu, szczypty soli, pieprzu i 2 łyżek oleju zrób sos i polej nim sałatkę.
4. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i obsmaż rybę po ok. 5 minut z każdej strony. Rybę podawaj na talerzu polaną sosem pieczarkowym. Obok ułóż frytki z batatów i sałatkę. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.