1. Mięso umyj i osusz. Przygotuj marynatę, mieszając miód z sosem sojowym, sokiem z cytryny, rozmarynem, solą, pieprzem i ząbkiem czosnku.
2. Posmaruj mięso marynatą i skrop dodatkowo sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na całą noc.
3. Ogórki obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej. Czosnek przeciśnij przez praskę, a zioła drobno posiekaj. Wymieszaj z jogurtem naturalnym, oliwą, startą skórką cytrynową i dopraw przyprawą tzatziki.
4. Mięso ułóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj tak długo, aż uzyska odpowiednią miękkość (ok. 45 minut). Żeberka wyłóż na talerz. Podawaj z chrupkim pieczywem oraz sosem w osobnej miseczce. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.