1. Mięso umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić solą i pieprzem oraz świeżo startym imbirem. Wsypać mąkę kukurydzianą i wymieszać.
2. Obrać cebulę i czosnek i pokroić w plasterki. Dynię obrać ze skóry i pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej i podsmażyć na nim kawałki mięsa.
3. Dodać do mięsa cebulę i czosnek oraz dynię. Wszystko razem lekko podsmażyć i wlać bulion. Całość dusić do momentu, aż będą miękkie (ok. 45 minut). Pod koniec gotowania dodać zmrożoną fasolkę szparagową. Przyprawić majerankiem, solą i pieprzem do smaku.
4. Frytki przygotować według przepisu na opakowaniu. Sałatę przełożyć do miski, zalać sosem sałatkowym i posypać natką pietruszki. Żeberka podawać ułożone na dyni, na talerzu obok sałatki i frytek. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.