Gotuj z delikartą i oszczędzaj!

Wstążki z indykiem

35 min.
4 porcje
550 kcal/ porcja
ok. 6.50/ porcja

Przyrządzisz dzięki produktom

Bazylia w doniczce

Czosnek

3 szt.

Ser Grana Padano

Euroser

Ser Lazur Błękitny

100 g

Makaron Goliard

wstążka domowa szeroka, 400 g

Oliwki Figaro

różne rodzaje, Dorapol, 385 ml

Filet z piersi indyka

Składniki

  • filet z piersi indyka - 0,5 kg
  • makaron wstążki - 1 opak.
  • ser lazur błękitny - 200 g
  • czarne oliwki - 100 g
  • ser grana padano - 50 g
  • śmietanka 30% - 250 ml
  • świeża bazylia (garść)
  • czosnek - 4 ząbki
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz do smaku
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Umyty i osuszony filet pokrój w kostkę i przesmaż na oliwie z oliwek przez ok. 3 minuty.

2. Ser lazur pokrój w kostkę, oliwki w krążki, bazylię posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki wymieszaj i połącz z mięsem.

3. W czasie gdy przesmażają się składniki do sosu, nastaw w garnku większą ilość wody i ugotuj makaron (wedle zaleceń na opakowaniu).

4.

5. Do mięsa dodaj śmietanę i gotuj na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu. Gotowe danie posyp startym serem grana padano. Smacznego!

Podobne przepisy