Gotuj z delikartą i oszczędzaj!

Rolada z łopatki wieprzowej z frytkami

110 min
4 os.
505 kcal/os.
ok 7.10 zł/os.

Przyrządzisz dzięki produktom

Łopatka wieprzowa bez kości

1 kg

Rabarbar

1 kg

Oliwa Extra Vergine aromatyzowana

250 ml, różne rodzaje

Przyprawa Kamis

8-30 g, wybrane rodzaje*

Frytki Proste Historie

750 g, cienkie, karbowane

Herbata mrożona Fuzetea

1,5 l, różne rodzaje
*Promocją objęte są przyprawyKamis:
do grilla klasyczna 25g, do grilla pikantna 25g, do karkówki z girlla 20g, ogniste skrzydełka 25g, do sosu tzatziki 20g, szaszłyki z grilla 20g, grill ziemniaki pieczone 20g, grill chrupiące warzywa 20g, do ryb 20g, curry 20g, do mięsa wieprzowego 20g, do żeberek 25g, cząber 10g, do szarlotki 20g, pomidory z czosnkiem 15g, papryka piripiri 8g, do dań z ziemniaków 25g, kurczak węgierski 25g, estragon 10g, do indyka 25g, do kuchni włoskiej 20g, do mięsa duszonego 30g, marynata pikantna do mięsa drobiowego 20g, kuchnia arabska 25g, do kuchni meksykańskiej 25g, do sernika 20g, kuchnia chińska 20g.

Składniki

  • łopatka wieprzowa - 1 kg
  • ząbek czosnku - 4 szt.
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • olej smakowy - 6 łyżek
  • przyprawa do mięs - 1 łyżka
  • przyprawa do ziemniaków - 1 łyżka
  • rabarbar - 3 łodygi
  • rzodkiewki - 1 pęczek
  • liście szpinaku - 2 garście
  • pomidorki koktajlowe - 15 szt.
  • miód - 2 łyżki
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • liście melisy - 1 łyżka
  • frytki mrożone - 1 opak.
  • sól - 1 łyżka
  • pieprz - 1 łyżka
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj i osusz. Rozbij na duży płat i posyp solą i pieprzem z obu stron.

2. 4 łyżki oleju smakowego wymieszaj z drobno posiekanym czosnkiem, przyprawą do mięsa i posiekaną natką pietruszki. Tak przygotowaną mieszanką nasmaruj mięso z jednej strony, a następnie zwiń ciasno w roladę i zwiąż sznurkiem lub zepnij wykałaczkami. Obsmaż na patelni z każdej strony, a następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C na około 80 minut.

3. Liście szpinaku, rabarbar, rzodkiewki i pomidorki umyj. Rabarbar pokrój na długie paski obieraczką do warzyw. Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki, a pomidorki na połówki. Wymieszaj delikatnie warzywa. Z miodu, soku z cytryny, liści melisy oraz pozostałych 2 łyżek oleju zrób sos i dopraw go do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym dressingiem zalej warzywa.

4. Frytki obsyp dokładnie przyprawą do ziemniaków, a następnie przygotuj według przepisu na opakowaniu. Roladę przed podaniem pokrój w plastry. Podawaj ułożoną obok frytek i sałatki. Smacznego!

Podobne przepisy