1. Mięso umyj i osusz. Lekko rozbij i posyp solą i pieprzem.
2. Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki. Połówki papryk umyj i pokrój w paski. Czosnek i papryki rozłóż równomiernie na piersi z indyka. Przygotuj zalewę. Sos sojowy wymieszaj z sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, połową zalewy skrop mięso.
3. Pierś z indyka ciasno zroluj. Pozostałą część zalewy wymieszaj z estragonem, szałwią i bazylią i tak powstałą marynatą natrzyj roladę. Natarte mięso ciasno zawiń w folię aluminiową. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C około 80 minut.
4. Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Czerwoną cebulę i ogórka konserwowego pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z jogurtem. Dodaj kapary, szczypiorek i natkę pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Pomidory umyj i osusz. Z każdego odkrój wierzch z szypułką i nadziej przygotowanym sosem jogurtowym. Upieczoną roladę pokrój w plastry. Na talerzu obok mięsa ułóż ryż i nadzianego pomidora. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.