Pieczone ziemniaki z duszoną kapustą czerwoną i gzikiem

70
4

Składniki

  • 4 duże ziemniaki
  • 200 g kapusty czerwonej
  • 2 łyżki octu winnego
  • 200 g twarogu
  • 100 g śmietany kwaśnej
  • ? cebuli
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki piec przez godzinę w 200 stopniach. W tym czasie udusić poszatkowaną kapustę z octem. Gdy zmięknie, doprawić ją do smaku solą i pieprzem. Twaróg wymieszać ze śmietaną, siekaną cebulą, szczypiorkiem i koperkiem. Gorące ziemniaki przekroić na pół. Wypełnić je kapustą, a na wierzch nałożyć twaróg.