Roladki drobiowe z tarniną

Składniki

  • filet z kurczaka podwójny 1 szt
  • szynka wędzona 4 plastry
Farsz:
  • cebula biała 1 szt
  • jabłko 1 szt
  • orzechy włoskie 3-4 łyżki
  • burak 1 szt
  • olej 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • konfitura z tarniny 2 łyżki
  • jajka 2 szt
  • bułka tarta do panierki
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Przygotowanie farszu:Ugotowanego buraka ścieramy na tarce. Jabłko i cebulę kroimy w kostkę, a następnie drobno siekamy orzechy. Dodajemy 2 łyżki oleju i 2 łyżki konfitury z tarniny. Doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy. Przygotowanie mięsa:Filet z kurczaka rozcinamy na 4 płaty.Rozbijamy i odrobinę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Na każdy płat mięsa kładziemy plaster szynki np. szwarcwaldzkiej.Następnie wykładamy farsz i ciasno zwijamy roladki.Obtaczamy je w jajku oraz bułce tartej i smażymy ze wszystkich stron aż do uzyskania złotego koloru.Tak przygotowane roladki drobiowe można zaserwować na ciepło na obiad lub podać, pokrojone w plastry, na kolację.