Śnieżka z kiełkami rzodkiewki, orzechami włoskimi, truskawkami i wiśniami w sosie balsamicznym

Składniki

  • 400 g serka mascarpone
  • 120 g jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 50 g cukru pudru
  • 1 szklanka wiśni
  • 1 szklanka truskawek
  • 100 g orzechów włoskich
  • 20 g kiełków rzodkiewki
  • 80 ml octu balsamicznego
  • 1 łyżka miodu
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Serek mascarpone, jogurt i cukier zmiksować tak by powstała gładka masa. Serek umieścić w lodówce do schłodzenia.Wiśnie umyć i wydrylować. Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić na mniejsze kawałki.Do octu balsamicznego dodać miód i dokładnie wymieszać. Wiśnie i truskawki zalać octem balsamicznym i pozostawić na pół godziny. Po tym czasie wiśnie i truskawki wyjąć z octu balsamicznego. Serek mascarpone wyłożyć na talerz, przybrać truskawkami, wiśniami, kiełkami rzodkiewki oraz posiekanymi orzechami włoskimi.