Roladki z karkówki faszerowane jajkami

Składniki

  • 80 dag karkówki
  • 3 czerstwe kajzerki
  • 3 jajka
  • 100 ml mleka
  • 2 łyżki posiekanych ziół (natki, koperku, tymianku)
  • 1 mała czerwona papryka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki oleju
  • Gałka muszkatołowa
  • Sól
  • Mielony czarny pieprz
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Karkówkę opłucz, osusz, potnij na plastry. Każdy rozbij na duży płat. Mięso oprósz solą i pieprzem. Odłóż na bok.Kajzerki potnij na drobne kawałki. Wbij do nich jajka i dolej mleko. Dodaj sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową do smaku. Wsyp zioła, dokładnie wymieszaj. Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami. Strąk opłucz, osusz, pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj ją do farszu z bułki i ponownie wymieszaj.Farsz rozsmaruj na płatach karkówki. Pozostaw wolne brzegi. Całość zwiń. Obwiąż mocną nitką. Roladki oprósz mąką. Zrumień na rozgrzanym oleju. Podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu do miękkości (około 30 minut).  Smacznego!