Szaszłyki z szynki z warzywami

Składniki

  • Pół kilo szynki wieprzowej bez kości
  • 2 małe cukinie
  • 2-3 papryki (najlepiej w różnych kolorach)
  • 2 czerwone cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawa do kebaba
  • sól, pieprz
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Szynkę kroimy na kawałki. Robimy marynatę: czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy oliwę z oliwek, 2 łyżki przyprawy do kebaba, sól i pieprz. całość mieszamy i nacieramy mięso. Marynujemy w lodówce około 2 godziny (lub dłużej) Cukinie i cebule kroimy w plastry, paprykę w paski. Nakładamy naprzemiennie na wykałaczki do szaszłyków. Skrapiamy oliwą z oliwek i grillujemy przez 20-30 min.