1. Wytnij głąb ze środka kapusty, następnie włóż ją do dużego garnka z wrzątkiem (wyciętą stroną do dołu), gotuj przez ok. 7 minut na małym ogniu. Wyjmij kapustę z wrzątku, ostudź, wrzątek wylej. Rozbierz kapustę z liści, odcinaj delikatnie zgrubienia z każdego liścia. Następnie przesmaż na oliwie drobno posiekane w kostkę pieczarki, cebule, por, czosnek, startą marchew, całość dopraw solą, pieprzem oraz łyżką curry. Do wszystkiego wlej wino i smaż do odparowania ok. 2 minut (flambirowanie).
2. Mięso zmiel lub poproś o to w Delikatesach Centrum, wymieszaj z ugotowanym ryżem (ugotuj go wedle zaleceń producenta na opakowaniu), 3 łyżkami koncentratu, dodaj flambirowane warzywa i wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, dodając łyżkę curry.
3. Wymieszany farsz zawiń w liście kapusty i ułóż w garnku jeden przy drugim. Podlej wodą i duś pod przykryciem przez 35 minut na wolnym ogniu.
4. Ugotowane gołąbki przewiąż zielonym szczypiorkiem (szczypiorek polej wcześniej gorącą wodą, aby zmiękł). Jako dodatek serwuj kwaśną śmietanę w osobnej miseczce. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.