Gotuj z delikartą i oszczędzaj!

Gulasz z łopatki wieprzowej

75 min.
4 osoby
680 kcal/os
ok. 6,50 zł/os

Przyrządzisz dzięki produktom

Łopatka wieprzowa

1 kg

Papryka czerwona

1 kg

Marchew

1 kg

Majonez Roleski

280 g, 9,61 zł/kg, Stołowy, Roleski

Musztarda Roleski

175 g, 11,37 zł/kg, różne rodzaje, Roleski

Przyprawa Prymat

6-50 g, 19,80-165,00 zł/kg, różne rodzaje, Prymat

Przyprawa Prymat

6-50 g, 19,80-165,00 zł/kg, różne rodzaje, Prymat

Kasza jaglana

4 x 100 g, 4,97 zł/kg, Janex

Składniki

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 4 czerwone papryki
  • 1 por
  • 400 g marchewki
  • 400 g kaszy jaglanej
  • 2 łyżki musztardy dijon
  • 100 g majonezu
  • 100 g masła
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • rozmaryn
  • papryka słodka, pieprz
  • 2 łyżki przyprawy curry
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Łopatkę pokroić w kostkę i przesmażyć z musztardą.

2. Do łopatki dodać paprykę słodką, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, a następnie pokrojoną w paski czerwoną paprykę. Dusić pod przykryciem godzinę.

3. Ugotowaną kaszę przesmażyć na maśle i doprawić curry.

4. Marchewkę zetrzeć na drobnych oczkach, dodać drobno skrojony por, wymieszać z majonezem oraz doprawić solą i pieprzem.