Gotuj z delikartą i oszczędzaj!

Kruche babeczki z kremem jaglano truskawkowym

Składniki

  • 0.5 szklanki kasza jaglana
  • 1.5 szklanki mleko
  • 500 g truskawki
  • 0.33 szklanki cukier
  • 0.33 szklanki cukier puder
  • 200 g chłodne masło
  • 2 szt. żółtko
  • 2 szklanki mąka pszenna (odejmujemy 3 łyżki mąki i zastępujemy 3 łyżkami kakao)
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Krem Kaszę gotujemy w mleku aż wchłonie cały płyn.Odstawiamy do ostudzenia.Truskawki szypułkujemy i miksujemy razem z kaszą, dolewając mleko, żeby uzyskać gładką nie za gęstą konsystencję. Ciasto Z podanych składników zagnieść ciasto, najpierw posiekać nożem. Wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto i napełnić nim foremki na babeczki, posmarowane odrobina dowolnego tłuszczu. Piec babeczki w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 15 minut. Wystudzić i napełnić kremem jaglano-truskawkowym, ozdobić świeżymi truskawkami.