Gotuj z delikartą i oszczędzaj!

Koktajl z całych rzodkiewek

Składniki

  • 1 szt. liście z pęczka rzodkiewek
  • 1 szt. natka pietruszki
  • 1 łyżka pestki dyni
  • 1 ząbek czosnek
  • 1 łyżeczka oliwa z oliwek z chilli
  • 2 czubate łyżki gęsty jogurt naturalny
  • 1 szczypta gruboziarnista sól
  • 4 szt. duże rzodkiewki
  • 1 szczypta gruboziarnista sól
  • 1 szczypta pieprz cayenne do smaku
  • 2 czubate łyżki gęsty jogurt naturalny
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Rzodkiewki razem z liśćmi opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym. Liście, obrany ząbek czosnku, natkę, oliwę, pestki dyni, sól i jogurt przełożyć do szatkownicy i zmiksować, przelać do szklanki, 2 łyżki odłożyć.Opłukać szatkownicę i w do tego samego pojemnika przełożyć korzeń rzodkiewki, sól i jogurt, wszystko dokładnie zmiksować. 2 łyżki odłożyć.Do jednej szklani wlać zieloną warstwę, uzupełnić różową warstwą. A do drugiej wlać różową i uzupełnić zieloną warstwą koktajlu, koktajl podawać od razu.