Sałatka z rzodkiewkami

Składniki

  • 2 sałaty rzymskie
  • 2 pęczki rzodkiewki
  • 1 filet z kurczaka
  • 10 dag żółtego sera w kostce
  • 2 łyżki słonecznika
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • przyprawa gyros
  • sól
  • pieprz
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Fileta z kurczaka przyprawić przyprawą gyros i na patelni do grilowania go usmażyć. Sałaty rzymskie umyć i poszatkować.Wymieszać ze sobą olej, miód, musztardę i polać sałate. Słonecznik i pestki dyni uprażyć na suchej patelni.Fileta i żółty ser pokroić w kostkę.Jeden pęczek rzodkiewki zetrzeć na tarce i dodać do sałaty wraz z pozostałymi składnikami, wymieszać i doprawić do smaku. Z drugiego pęczku rzodkiewki można zrobić myszki lub poprostu dodać je do sałatki.