Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami

Składniki

  • 400 g jogurtu naturalnego
  • 1/2 kaki, inaczej persymona
  • 1 pomarańcza
  • 1/4 świeżego ananasa
  • cukier, miód wedle uznania do smaku
  • 1 - 2 łyżeczki przyprawy korzennej do pierniczków
  • do dekoracji szklanki
  • cukier kryształ wymieszany z przyprawą do pierniczków
  • sok z cytryny, pomarańczy
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Owoce obieramy ze skóry.Z ananasa usuwamy twardą część, z a pomarańczy także białą błonkę* Owoce, podzielone na mniejsze kawałki wkładamy do blendera, z pomarańczy wyciskamy także pozostały sok, wlewamy jogurt naturalny, wsypujemy przyprawę do pierniczków i miksujemy. Podajemy w szklance oblepionej cukrem korzennym. Jak to zrobić? Brzegi szklanki smarujemy plasterkiem pomarańczy lub cytryny i obtaczamy w korzennym cukrze, który najlepiej wysypać na talerzyk. Smacznego!