Gotuj z delikartą i oszczędzaj!

Moskole z pastą z wędzonej ryby

30 minut
2 os.

Składniki

  • 200 g ugotowanych ziemniaków,
  • mąka pszenna, 200 g
  • kremowego białego serka,
  • 150 g wędzonej ryby,
  • łyżka posiekanego koperku,
  • łyżka posiekanej czerwonej cebuli,
  • sól,
  • pieprz
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Ostudzone ziemniaki dokładnie rozgnieść i dodać tyle mąki, aby można było z łatwością uformować placuszki.

2. Masę doprawić solą. Placuszki prażyć na suchej patelni, aż przyrumienią się z obu stron.

3. Wędzoną rybę połączyć z serkiem, koperkiem i cebulą.

4. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na ciepłych moskolach.