Domowy hot dog amerykański

30 min
4 os.
250 kcal/os.
ok 3.60 zł/os.

Składniki

  • parówki z szynki - 4 szt.
  • bułka do hot dogów - 4 szt.
  • masło - 4 łyżeczki
  • pomidor - 1 szt.
  • zielony ogórek - 1 szt.
  • sałata - 8 liści
  • rzodkiewka - 8 szt.
  • czerwona cebula - 1 szt.
  • ketchup
  • majonez
  • musztarda
  • sos tatarski
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Bułki natnij wzdłuż, posmaruj masłem i podpiecz w nagrzanym piekarniku przez 4 min.

2. Opieczone bułki posmaruj wewnątrz ketchupem, majonezem, wyłóż sałatą, plasterkami pomidora, ogórka, czerwonej cebuli i rzodkiewek.

3. Włóż parówkę, polej ketchupem i sosem tatarskim. Smacznego!

Podobne przepisy