Grillowana pierś z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych i mleka kokosowego

30
4

Składniki

  • 600 g piersi z kurczaka
  • 200 g masła orzechowego
  • 2 łyżki sosu Sambal Oelek Tao Tao
  • 100 ml mleczka kokosowego Tao Tao
  • sok z ½ limonki
  • 1 łyżka miodu
  • kilka gałązek świeżej kolendry
  • papryczka chili
  • sól
  • pieprz
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Kurczaka przyprawić, pokroić w mniejsze kawałki i nadziać na patyczki. Grillować kilka minut z każdej strony. Masło orzechowe połączyć z gorącym mlekiem kokosowym. Doprawić do smaku sosem Sambal Oelek, sokiem z limonki i miodem. Gotowe szaszłyki podawać z sosem, świeżą kolendrą i papryczką chilli.