Wiosenny tort na słono ze śledziami

45 minut
8 porcji

Składniki

  • 12 kromek pieczywa tostowego
  • 200 g tłustego twarogu
  • 100 g majonezu
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 2 pęczki szczypiorku
  • 100 g wędzonego łososia
  • 300 g namoczonych filetów śledziowych
  • 600 g białego kremowego serka
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Majonez wymieszać z twarogiem, posiekaną rzodkiewką i połową szczypiorku. Śledzia pokroić w małe kawałki. Połowę dodać do masy majonezowej. Ułożyć w kwadrat 4 kromki chleba. Posmarować je masą. Na niej ułożyć w ten sam sposób kolejne piętra. Tort z wierzchu posmarować serkiem. Udekorować pozostałym śledziem, szczypiorkiem i łososiem.