Jaja po szkocku

30 minut
4 porcje

Składniki

  • 4 jajka ugotowane na miękko
  • 800 mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki musztardy dijon
  • 4 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 jajka świeże
  • 100 g mąki
  • 300 g bułki tartej
  • 1,5 l oleju do smażenia
  • sól
  • pieprz
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Cebulę poddusić z czosnkiem, przestudzić i dodać do mielonego mięsa. Następnie dodać musztardę dijon, sól i pieprz. Wymieszać wszystkie składniki. Ugotowane na miękko jajka zawinąć w mięso. Następnie obtoczyć w mące, jajku, a potem w bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu przez 6 minut. Podawać z musztardą francuską.