Gotuj z delikartą i oszczędzaj!

Grillowany filet z jarmużem

Składniki

  • sól
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • 2 szt. podwójny filety z kurczaka
  • 1 szt. cebula
  • 2 ząbki czosnek
  • 100 g jarmuż
  • 500 g pomidory
  • 2 łyżki ocet jabłkowy
  • 1 łyżeczka miód
  • 5 kropel sos worcester
  • 0.5 łyżeczki papryka słodka
  • 0.5 łyżeczki papryka słodka wędzona
  • 500 ml bulion drobiowy
  • 4 łyżki oliwa z oliwek
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Wszystkie składniki marynaty włożyć do miski i rozetrzeć. Każdego fileta pociąć w plastry o grubości ok 1 cm i przełożyć do marynaty. Wymieszać, tak aby każdy kawałek był oblepiony marynatą. Odstawić na co najmniej 3 godziny.Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni razem z roztartym czosnkiem. Dodać drobno posiekany jarmuż i chwilę podsmażyć.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokrojone dodać do jarmużu. Wszystko zalać bulionem i dusić do miękkości. Przyprawić.Plastry piersi z kurczaka grillować z dwóch stron i podać z gorącą jarzynką. Smacznego :)