Roladki drobiowe z chińszczyzną

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • ok. 1/2 szkl mieszanki chińskiej
  • pasta curry
  • sos sojowy
  • 4 plastry żółtego sera
  • ok. 4 łyżki mąki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka śmietany 18%
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Pierś kroimy na 4 plastry. Rozbijamy tłuczkiem. Skrapiamy z obu stron odrobiną sosu sojowego i nacieramy pastą curry. Na każdym kawałku mięsa układamy plaster żółtego sera i warzywa ( mieszanka chińska ). Zawijamy z zgrabne roladki, które zabezpieczamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące i obsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju. Zalewamy wodą do 2/3 wysokości roladek i dusimy. Od czasu do czasu obracamy mięso. Jeżeli powstały sos będzie rzadki zagęszczamy go mąką i zaprawiamy śmietaną. Na koniec dodajemy koperek. Dusimy jeszcze przez chwilę.