Szaszłyki drobiowe z papryką

Składniki

  • 2 podwójne filety z piersi kurczaka
  • po 1 papryce czerwonej, żółtej i zielonej
  • marynata: 2 łyżki miodu
  • 6 łyżek oleju
  • papryka mielona ostra i słodka
  • sól, pieprz
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj, osusz, oczyść z błonek. Pokrój w paski o szerokości około 3 cm. Oprósz solą, pieprzem oraz papryką słodką i ostrą. Wymieszaj z miodem i olejem. Następnie odstaw pod przykryciem na 2 godziny w chłodne miejsce.Paprykę umyj, osusz, wykrój gniazda nasienne i pokrój w dość grube paski. Paski mięsa nadziewaj na patyczki do szaszłyków, przekładając je paskami papryki.Tak przygotowane szaszłyki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika o temperaturze 180 stopni i piecz do zrumienienia około 20-30 min.(w międzyczasie można odwrócić). Podawać z ryżem lub kaszą.