Rolada

Składniki

  • 5jaj
  • 3 łyżki majonezu
  • 15 dkg sera żółtego
  • 2 piersi z kurczaka
  • 15 dkg pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 10 dkg sera żółtego
  • vegeta, sól , pieprz
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Jajka ubić z majonezem, dodać ser starty na grubych oczkach, wymieszać. Formę 20x32 wysmarować tłuszczem i wyścielić papierem pergaminowym ale brązowym, gdyż od niego ciasto lepiej odstaje. Wylać masę do formy i piec w piekarniku w 180 stopniach przez 30 min.Pierś z kurczaka rozbić, posypać przyprawami. Cebulę pokroić w kostkę i poddusić na oleju, dodać pieczarki pokrojone w kostkę, razem poddusić.Na wystudzonym cieście ułożyć piersi z kurczaka, na to odcedzone pieczarki, posypać żółtym serem. Zwinąć w roladę. Roladę zawinąć w papier w którym piekło się ciasto i włożyć w rękaw do pieczenia. Piec 30 min w tem. 180 stopni.Upieczoną roladkę położyć na półmisek i polać sosem czosnkowym.