Racuchowy sernik z truskawkami

Składniki

  • 1 i 1/2 szkl. maślanki
  • 2 i 1/2 szkl. mąki
  • 1 szkl. kokosu
  • 2 łyżeczko sody oczyszczonej
  • 2 jajka
  • 7 łyżek cukru
  • tłuszcz do smażenia
  • 0,5 kg sera białego
  • 1/2 margaryny
  • 4 jajka
  • 3/4 skzl. cukru
  • 1 budyń śmietankowy
  • 0,5 kg truskawek
  • polewa czekoladowa
  • truskawki
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. 1. Racuchy kokosowe: wszystkie składniki przekładamy do miski i dokładnie miksujemy. Smażymy 3 duże racuchy, (śr.ok.26cm) 2. Masa serowa: margarynę ucieramy z cukrem na puch, cały czas miksując dodajemy po jednym żółtku, dodajemy ser oraz budyń. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do sera. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki i łączymy z masą serową. 3. Tortownicę o takiej średnicy jak smażyliśmy racuchy (u mnie 28cm) wykładamy papierem do pieczenia, układamy na przemian racuchy i masa serowa. Ostatnia warstwą jest ser. Pieczemy ok.50 min w temp.190 stopni. 4. Wystudzony sernik dekorujemy polewa i truskawkami