Gotuj z delikartą i oszczędzaj!

Crumble z truskawkami i borówkami

Składniki

  • 1.5 szklanki świeże lub mrożone truskawki
  • 200 g mąka pszenna
  • 100 g masło
  • 100 g cukier
  • 1 łyżka karmel z wanilią ( młynek )
  • 1 łyżka mąka
  • 1 szklanka świeże lub mrożone borówki amerykańskie
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Mąkę, cukier, masło i karmel z wanilią połączyć dłońmi robiąc kruszonkę. Truskawki i borówki wsypać na głęboki talerz, dodać łyżkę mąki i wymieszać.4 foremki do zapiekania można wysmarować masłem ale nie jest to konieczne.Do foremek rozdzielić owoce a na nie rozdzielić kruszonkę.Foremki z zawartością wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni z termoobiegiem na 20 - 25 minut w zależności od piekarnika.Podawać na gorąco albo same albo z lodami czy bitą śmietaną.