Chłodnik z awokado i ogórka z terriną z wędzonego łososia

Składniki

  • sól, pieprz
  • 1 szt. awokado
  • 3 szt. ogórki gruntowe
  • 1.5 łyżki sok z cytryny
  • 1 szklanka kefir
  • 6 szt. rzodkiewki
  • 0.5 szklanki jogurt naturalny
  • 125 g łosoś wędzony
  • 80 g serek kremowy
  • 15 g chrzan
  • 1 łyżka posiekany koperek
  • 1 szt. duża garść koperku
  • 1 łyżka posiekana bazylia
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Łososia zmiksować z białym serkiem i chrzanem, dodać bazylię i koperek, wymieszać. Masę łososiową wyłożyć na foli spożywczej, w środku poukładać oliwki, a następnie zwinąć w roladę. Na końcach folię związać i schłodzić. Schłodzoną terrine pokroić w plastry.Awokado obrać i usunąć pestkę. Ogórki obrać i razem z rzodkiewkami posiekać na drobną kostkę. Kefir zmiksować za pomocą blendera z jogurtem, awokado, dwoma ogórkami, koperkiem i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem, schłodzić. Schłodzony chłodnik podawać z terriną z wędzonego łososia, pokrojonym w kostkę ogórkiem oraz rzodkiewką.