Gotuj z delikartą i oszczędzaj!

Kotlety schabowe ze słonecznikiem i szpinakiem

Składniki

  • 4 kotlety schabu,
  • 50 g ziaren słonecznika,
  • sól i pieprz,
  • bułka tarta,
  • 2 jajka,
  • oliwa,
  • 1/2 kg szpinaku baby,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 ząbki czosnku,
  • łyżka śmietany,
  • szczypta gałki muszkatołowej,
  • 2 łyżki prażonych ziaren słonecznika
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Kotlety rozbijamy i doprawiamy. Bułkę tartą łączymy ze słonecznikiem. Kotlety panierujemy w rozmąconym jajku i bułce z ziarnem. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Szpinak myjemy, osuszamy i wrzucamy na patelnię, smażymy. Dodajemy przeciśnięty czosnek, śmietanę i słonecznik. Podajemy z kotletami. Smacznego!