1. 1. Ćwiartki z kurczaka myjemy, osuszamy, posypujemy przyprawą do kurczaka i wstawiamy do lodówki na noc.\n 2. Cebulę obieramy, myjemy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy w garnku z rozgrzanym olejem z dodatkiem soli.\n 3. Marchewkę i selera obieramy, myjemy, ścieramy na tarce na dużych oczkach, dodajemy do cebuli i dusimy.\n 4. Kapustę kiszoną jeśli jest kwaśna płuczemy w zimnej wodzie, drobniej kroimy i dodajemy do warzyw z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Dusimy około 20 minut, w razie potrzeby podlewamy wodą.\n 5. Do kapusty dodajemy sos słodko-kwaśny, koncentrat pomidorowy, cukier, sól, pieprz mieszamy i chwilę dusimy.\n 6. Do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego wykładamy połowę kapusty, ćwiartki z kurczaka i resztę kapusty. Przykrywamy i pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni C piekarniku około godziny.\n\n Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.