Gotuj z delikartą i oszczędzaj!

Babeczki mięsne z brokułem i słonecznikiem

Składniki

  • 30 dag mięsa mielonego z szynki,
  • bułka czerstwa,
  • 1/2 drobno posiekanego brokuła,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • drobno posiekana cebula,
  • 1/2 pęczka drobno posiekanej natki pietruszki,
  • 2 posiekane ząbki czosnku,
  • 2 łyżki łuskanego słonecznika,
  • 1 jajko,
  • 3 łyżki startego sera żółtego,
  • sól, pieprz.
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy i mieszamy z mięsem zmielonym z szynki. Dodajemy posiekany brokuł, cebule, natkę pietruszki, czosnek, słonecznik i jajko. Doprawiamy solą, pieprzem i wyrabiamy na jednolita masę. Dodajemy ser, mieszamy. Silikonowe foremki na babeczki napełniamy mięsną masą, układamy na blaszce i pieczemy w temp.180 stopni około 20-25 minut. Podajemy na ciepło. Smacznego!