1. Mięso myjemy, osuszamy i doprawiamy przyprawami i ziołami. Dokładnie wmasowujemy w skórkę i smażymy z każdej strony. Na mięso ścieramy skórkę pomarańczową i imbir. Do naczynia żaroodpornego wlewamy passatę pomidorową i sok z połowy pomarańczy. Resztę owocu kroimy w plasterki. Cebulkę i czosnek podsmażamy na powstałym tłuszczu i mieszamy z sosem pomidorowym. Ćwiartki kurczaka układamy na sosie, dekorujemy plastrami pomarańczy, pomidorkami i paseczkami papryki. pieczemy pod przykryciem pół godz. i bez przykrycia kolejne pół godz.\n Podajemy np. z pieczonymi ziemniaczkami i surówką.\nSmacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.