Babeczki truskawkowe

Składniki

  • 2 szkl. mąka
  • 2 szt. żółtko
  • 0.5 szkl. cukier puder
  • 12 dag margaryna
  • 8 dag masło
  • 2 łyżki tłuszcz do wysmarowania foremek
  • 2 paski czekolada
  • 1 słoik dżem truskawkowy (u mnie domowej roboty)
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Masło i margarynę posiekać z mąką. Dodać cukier puder i żółtka. Zagnieść ciasto i schłodzić ok. 30 minut. Ciastem wylepiać wysmarowane tłuszczem foremki. Piec na złoty kolor ok. 15-20 minut w temp. 170 stopni. Do każdej babeczki nałożyć łyżeczkę dżemu truskawkowego następnie przy użyciu szprycy nakładać krem. Babeczki udekorować startą czekoladą.Dodatkowy element: masa truskawkowa