1. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na odrobinie smalcu. Mięso umyj, pokrój na kawałki, przypraw słodką papryką i dodaj do cebuli. Duś na małym ogniu pod przykryciem aż zmięknie. Pieczarki pokrój w plasterki, dynię w kostkę i podsmaż na patelni. Następnie przypraw solą i pieprzem i dodaj do mięsa. Białą kapustę ugotuj w osolonej wodzie. W osobnym garnku ugotuj kiszoną kapustę (nie myj i nie odsączaj soku przed gotowaniem). Kapustę wymieszaj z zawartością patelni. Dodaj trochę wody z kiszonej kapusty i dwie łyżki przecieru pomidorowego. Dopraw do smaku solą, pieprzem i kminkiem.Podawaj z ziemniakami albo pieczywem. Smacznego!
Zaloguj się ponownie za pomocą tymczasowego hasła.
Wpisz numer telefonu, który podałeś w czasie rejestracji, a my prześlemy Ci tymczasowe hasło.