Pieczone roladki z indyka nadziane kiełbasą chorizo i żółtym serem

Składniki

  • 750g fileta z indyka
  • 20 plastrów kiełbasy chorizo
  • 10 plastrów żółtego sera np. gouda
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • oliwa do posmarowania roladek i wysmarowania naczynia
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Filet z indyka pociąć na 5 dość dużych plastrów, rozbić delikatnie tłuczkiem i oprószyć z obydwu stron solą i pieprzem.Na każdy plaster fileta położyć po 2 plastry sera i 4 plastry kiełbasy chorizo, a następnie zwinąć w roladkę. Każdą roladkę posmarować oliwą, oprószyć przyprawą do kurczaka i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-35 minut. Gotowe roladki podawać z młodymi ziemniaczkami i surówką ze świeżych warzyw.