Żeberka na marchewkowym spaghetti

Składniki

  • 1 kg żeberek
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • czerwona papryka w proszku
  • przyprawa do żeberek
  • olej
  • 1/2 kg marchewki
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki śmietany
  • szczypta imbiru
  • garść orzechów włoskich
  • granat
Produkty dodane do
listy zakupowej

Sposób przygotowania

1. Żeberka myjemy, osuszamy, oprószamy przyprawą do żeberek, solą, pieprzem, majerankiem, papryką w proszku. Polewamy olejem i wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy ok 1,5 h w 180 st. Marchewki obieramy, myjemy i tniemy na wstążeczki obieraczką do warzyw. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy marchewkę i dusimy do miękkości. Dodajemy śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem i imbirem. Mieszamy z garścią orzechów włoskich. Marchewkę wykładamy na talerze, na wierzchu układamy porcję żeberek. Posypujemy granatem.